The brave Blue Tit ; Die tapfere Blaumeise ; Curajosul pițigoi albastru

5 Vizionari
Published
January ; Januar ; Ianuarie 2023
Cyanistes caeruleus, Syn.: Parus caeruleus : Blue Tit ; Blaumeise ; Pițigoi albastru

Among European sedentary birds, Cyanistes caeruleus is among the smallest species.
That's why it takes courage and skill to face the competition, succeeding abundantly.

Unter den europäischen Standvögeln gehört Cyanistes caeruleus zu den kleinsten Arten.
Deshalb braucht es Mut und Geschick, sich der Konkurrenz zu stellen, und reichlich Erfolg zu haben.

Printre pasarile sedentare europene, Cyanistes caeruleus este printre cele mai mici specii.
De aceea este nevoie de curaj si indemanare pentru a face fata concurentei, el reusind cu prisosinta.

"Die Blaumeise ist ein kleiner, lebhafter Singvogel. Sie gehört zur Familie der Meisen (Paridae).
Die Blaumeise sieht man in fast ganz Europa, außer auf Island und in Nordskandinavien. Sie gehört zu unseren einheimischen Vogelarten. Sie gehört zu den Standvögeln und zu den Teilziehern.
Blaumeisen sind Höhlenbrüter. Da aber alter Baumbestand selten geworden ist, sollte man immer genügend Nistkästen aufhängen. Blaumeisen haben zwei Jahresbruten von April bis Juni. Während des brütens, wird das Weibchen vom Männchen mit Nahrung versorgt, damit die Eier nicht so lange alleine bleiben und auskühlen. Das Blaumeisen Weibchen sucht sich während des Brütens aber auch selber ihre Nahrung. Es wird außerdem vom Männchen zusätzlich mit Nahrung versorgt, damit die Brutpause nicht so lange dauert. Im Frühjahr, wenn es noch zu wenig Insekten, Würmer und Larven gibt, füttern die Blaumeisen ihre Jungen mit Blattläusen. Denkt daran, die Blattläuse nicht mit Insektiziden zu vernichten, denn Ihr vernichtet auch die jungen Blaumeisen. Sie werden dadurch vergiftet. Die Nahrung/ Futter der Blaumeisen besteht aus kleinen Insekten, Larven, Spinnen und Sämereien. Im Winter passen sich die Blaumeisen an und werden zu Körnerfressern."

"Pitigoiul albastru este raspandit in Europa, Asia si Africa. La noi in tara este destul de frecvent, cloceste in padurile de foioase si cele din Lunca Dunarii. Este intalnit in paduri, campuri, livezi, gradini si parcuri, unde gaseste hrana necesara zilnica. Este o pasare plina de viata si foarte agila, poate fi vazuta facand cascadorii pe ramurile copacilor. Perioada de reproducere este in lunile februarie-martie. Uneori isi alege loc de cuibarit in gaurile peretilor, scorburile copacilor sau vechi cuiburi de veverite. Masculul ajuta la clocit si la cresterea puilor. Dupa o perioada de 18 zile, puii parasesc cuibul, incep sa zboare si sa-si caute hrana singuri. Femelele cresc doua generatii de pui pe an. Pitigoiul albastru este o pasare insectivora, de aceea hrana sa consta in primul rand din insecte mici, paianjeni, larve, omizi si nevertrebrate mici. Astfel, el contribuie la reducerea numarului de insecte daunatoare. Hrana sa este completata de seminte si fructe din copaci. Iarna se apropie de locuintele oamenilor pentru a cauta hrana."
Categoria
Fructe
Fii primul care comenteaza acest videoclip.